Работни ръкавици за различни видове защита

Постарали сме се да организираме предпазните ръкавиците по категории, които да улеснят търсенето. На пазара има стотици, дори хиляди различни работни ръкавици и ако човек не знае откъде да тръгне, може буквално да се изгуби в морето от модели. В нашия онлайн магазин work-wear.bg предлагаме над 170 модела защитни ръкавици, подредени по следния начин:

 • Топени ръкавици
 • Ръкавици от кожа
 • Ръкавици от кожа и плат
 • Маслоустойчиви ръкавици
 • Топло-и студоустойчиви ръкавици
 • Противосрезни ръкавици
 • Ръкавици за заварчици
 • Ръкавици за механична защита
 • Ръкавици за химическа защита

В таблицата по-долу можете да видите по колко уникални модела от всяка група ръкавици предлагаме:

Топени ръкавици60
Ръкавици от кожа16
Ръкавици от кожа и плат34
Маслоустойчиви ръкавици9
Топло-студоустойчиви ръкавици21
Противосрезни ръкавици15
Ръкавици за заварчици14
Ръкавици за механична защита3
Ръкавици за химическа защита21

Всеки отделен вид ръкавици имат своите характеристики. Нека ги разгледаме поотделно.

Топени работни ръкавици

Топените ръкавици са едни от най-разпространените на пазара. В нашия магазин също предлагаме огромно разнообразие от тях, или по-точно 60 различни модела. Основата на този вид ръкавици представлява текстил (много често – полиестерно трико), като дланите и пръстите са топени в материали с предпазни свойства. Повечето от защитните ръкавици на нашия сайт са топени в нитрил. Предлагаме и модели, които са топени в латекс, PVC и полиуретан. Някои от работните топени ръкавици имат и допълнителни свойства, например дизайн в сигнален цвят или устойчивост на много висока температура.

Кожени ръкавици

Ръкавиците са направени от естествена кожа и са изключително удобни за работа навън при много ниски температури. Предлагаме 16 модела, изработени от:

 • свинска кожа
 • телешка кожа
 • ярешка кожа

Работни ръкавици от кожа и плат

Този вид ръкавици се предлага в голямо разнообразие от добре изглеждащи модели. В нашия сайт предлагаме над 30 уникални артикула от тази категория. Често ръкавиците от плат и кожа се използват при товаро-разтоварни дейности. Кожата им е естествена, а платът може да бъде както памук, така и полиестер. На дланите ръкавиците имат подсилени части, които допълнително предпазват от механични рискове. Можете да намерите и модел със светлооотразителни ленти.

Маслоустойчиви ръкавици

Всички модели маслоустойчиви ръкавици са топени в нитрил. Само един от моделите, които предлагаме, е топен в PVC. Характерното при тези ръкавици е, че те са изцяло топени, до китката. Длан, пръсти, горна част – всички части на ръцете са защитени. За основа се употребяват различни видове трико, най-често памучно.

Топло-студозащитни ръкавици

Този вид работни ръкавици са подходящи, както и името им подсказва, за работа при минусови или при екстремно високи температури – до 100⁰С, 200⁰С или 350⁰С. В магазина предлагаме 21 модела от този вид. Пример за много добри студозащитни ръкавици са Хидронит – те защитават ръцете при температури до -30⁰С. От друга страна, едни от най-качествените работни ръкавици при високи температури, са Овънбърд. Те издържат на температура до 350⁰С.

Противосрезни ръкавици

Тези ръкавици успяват да предпазят ръцете от порязване, като имат различни нива на защита. В нашия асортимент присъстват 15 модела противосрезни ръкавици. Изработени са от специфични влакна – карбонови нишки, стъклени нишки, стоманени нишки, влакна от полиетилен. Един от най-добрите модели, които препоръчваме, са ръкавиците Шова, което осигуряват ниво 5 на защита и са освен това противохлъзгащи и еластични. Предлагаме и два модела противосрезни ръкавели, с дължина 35см и 56см.

Ръкавици за заварчици

Този вид ръкавици се използват при заваряване и предпазват ръцете от прехвърчането на искри. Предлагаме 14 различни модела. Освен ръкавици, при нас можете да намерите и работно облекло за заварчици, както и оксижени и заваръчни маски. Почти всички модели ръкавици в тази категория са изработени от телешка кожа, която е най-често използвана при защита от заваряване. Препоръчваме този модел заваръчни ръкавели – те имат тройни шевове от кевлар и дължина 52см.

Ръкавици за механична защита

По принцип ръкавиците за механична защита предпазват от механични рискове като порязване, пробождане, охлузване и т.н. В нашия сайт предлагаме символичен брой модели от този вид, тъй като кожените ръкавици и тези от кожа и плат се използват най-често за механична защита.

Ръкавици за химическа защита

Този вид работни ръкавици защитават ръцете от химически опасности в агресивни среди. Изработени са изцяло от материали, които осигуряват такава защита, като например латекс, нитрил, PVC и др. Предлагаме 21 различни модела с различна степен на защита и с различна дължина: 25см, 27см, 30см, 35см, 36см, 65см. Някои ръкавици осигуряват едновременно химическа и механична защита. Един такъв модел е Юнивърсал Лонг. Ръкавиците имат дълги ръкави, изработени от PVC.

Възможност за поръчки на едро

Освен физически лица, обслужваме малки, средни и големи фирми. Не се колебайте да ни потърсите, ако желаете да поръчате предпазни ръкавици на едро. Ще направим възможното, за да останете доволни!

Важно съобщение


Уважаеми клиенти,

бихме искали да ви уведомим, че поради преструктуриране на магазина в момента не изпълняваме поръчки. Благодарим за разбирането!

This will close in 0 seconds