fbpx

Ръкавици

 

Работни ръкавици за различни видове защита

Постарали сме се да организираме предпазните ръкавиците по категории, които да улеснят търсенето. На пазара има стотици, дори хиляди различни работни ръкавици и ако човек не знае откъде да тръгне, може буквално да се изгуби в морето от модели. В нашия онлайн магазин work-wear.bg предлагаме над 170 модела защитни ръкавици, подредени по следния начин:

 • Топени ръкавици
 • Ръкавици от кожа
 • Ръкавици от кожа и плат
 • Маслоустойчиви ръкавици
 • Топло-и студоустойчиви ръкавици
 • Противосрезни ръкавици
 • Ръкавици за заварчици
 • Ръкавици за механична защита
 • Ръкавици за химическа защита
 • Ръкавици за еднократно ползване

В таблицата по-долу можете да видите по колко уникални модела от всяка група ръкавици предлагаме:

Топени ръкавици 60
Ръкавици от кожа 16
Ръкавици от кожа и плат 34
Маслоустойчиви ръкавици 9
Топло-студоустойчиви ръкавици 21
Противосрезни ръкавици 15
Ръкавици за заварчици 14
Ръкавици за механична защита 3
Ръкавици за химическа защита 21

Всеки отделен вид ръкавици имат своите характеристики. Нека ги разгледаме поотделно.

Топени работни ръкавици

Топените ръкавици са едни от най-разпространените на пазара. В нашия магазин също предлагаме огромно разнообразие от тях, или по-точно 60 различни модела. Основата на този вид ръкавици представлява текстил (много често – полиестерно трико), като дланите и пръстите са топени в материали с предпазни свойства. Повечето от защитните ръкавици на нашия сайт са топени в нитрил. Предлагаме и модели, които са топени в латекс, PVC и полиуретан. Някои от работните топени ръкавици имат и допълнителни свойства, например дизайн в сигнален цвят или устойчивост на много висока температура.

Кожени ръкавици

Ръкавиците са направени от естествена кожа и са изключително удобни за работа навън при много ниски температури. Предлагаме 16 модела, изработени от:

 • свинска кожа
 • телешка кожа
 • ярешка кожа

Работни ръкавици от кожа и плат

Този вид ръкавици се предлага в голямо разнообразие от добре изглеждащи модели. В нашия сайт предлагаме над 30 уникални артикула от тази категория. Често ръкавиците от плат и кожа се използват при товаро-разтоварни дейности. Кожата им е естествена, а платът може да бъде както памук, така и полиестер. На дланите ръкавиците имат подсилени части, които допълнително предпазват от механични рискове. Можете да намерите и модел със светлооотразителни ленти.

Маслоустойчиви ръкавици

Всички модели маслоустойчиви ръкавици са топени в нитрил. Само един от моделите, които предлагаме, е топен в PVC. Характерното при тези ръкавици е, че те са изцяло топени, до китката. Длан, пръсти, горна част – всички части на ръцете са защитени. За основа се употребяват различни видове трико, най-често памучно.

Топло-студозащитни ръкавици

Този вид работни ръкавици са подходящи, както и името им подсказва, за работа при минусови или при екстремно високи температури – до 100⁰С, 200⁰С или 350⁰С. В магазина предлагаме 21 модела от този вид. Пример за много добри студозащитни ръкавици са Хидронит – те защитават ръцете при температури до -30⁰С. От друга страна, едни от най-качествените работни ръкавици при високи температури, са Овънбърд. Те издържат на температура до 350⁰С.

Противосрезни ръкавици

Тези ръкавици успяват да предпазят ръцете от порязване, като имат различни нива на защита. В нашия асортимент присъстват 15 модела противосрезни ръкавици. Изработени са от специфични влакна – карбонови нишки, стъклени нишки, стоманени нишки, влакна от полиетилен. Един от най-добрите модели, които препоръчваме, са ръкавиците Шова, което осигуряват ниво 5 на защита и са освен това противохлъзгащи и еластични. Предлагаме и два модела противосрезни ръкавели, с дължина 35см и 56см.

Ръкавици за заварчици

Този вид ръкавици се използват при заваряване и предпазват ръцете от прехвърчането на искри. Предлагаме 14 различни модела. Освен ръкавици, при нас можете да намерите и работно облекло за заварчици, както и оксижени и заваръчни маски. Почти всички модели ръкавици в тази категория са изработени от телешка кожа, която е най-често използвана при защита от заваряване. Препоръчваме този модел заваръчни ръкавели – те имат тройни шевове от кевлар и дължина 52см.

Ръкавици за механична защита

По принцип ръкавиците за механична защита предпазват от механични рискове като порязване, пробождане, охлузване и т.н. В нашия сайт предлагаме символичен брой модели от този вид, тъй като кожените ръкавици и тези от кожа и плат се използват най-често за механична защита.

Ръкавици за химическа защита

Този вид работни ръкавици защитават ръцете от химически опасности в агресивни среди. Изработени са изцяло от материали, които осигуряват такава защита, като например латекс, нитрил, PVC и др. Предлагаме 21 различни модела с различна степен на защита и с различна дължина: 25см, 27см, 30см, 35см, 36см, 65см. Някои ръкавици осигуряват едновременно химическа и механична защита. Един такъв модел е Юнивърсал Лонг. Ръкавиците имат дълги ръкави, изработени от PVC.

Ръкавици за еднократна употреба

Ръкавиците за еднократно ползване са изключително удобни, практични и хигиенични.  Те могат да бъдат няколко вида.  Най-продаваните в този онлайн магазин са виниловите еднократни ръкавици. Освен тях са разпространени латексовите, нитриловите, силиконовите ръкавици.

Възможност за поръчки на едро

Освен физически лица, обслужваме малки, средни и големи фирми. Не се колебайте да ни потърсите, ако желаете да поръчате предпазни ръкавици на едро. Ще направим възможното, за да останете доволни!

ТВОЯТА КОЛИЧКА0
Няма продукти в количката ти
Продължи да пазаруваш
0