fbpx

Медицинско облекло

 

Медицинско облекло за мъже и жени с различни предпочитания!

Добре дошли на основната страница на асортимента с медицински принадлежности в work-wear.bg. Медицинското облекло е третата по големина категория в онлайн магазина. Със своите над 220 артикула тя се нарежда след работното облекло за лека и тежка промишленост и след работните обувки за различни сектори.

В списъка по-долу можете да добиете представа за конкретните артикули, които предлагаме за здравни заведения. Бройката е ориентирочъна, въжможно е и да се е увеличила след правенето на тази статистика:

 • 65 медицински туники;
 • 48 медицински панталона;
 • 13 медицински комплекта;
 • 11 медицински престилки;
 • 48 еднократни ръкавици, бонета, калцуни и др.
 • 49 санитарни обувки и сабота

ВАЖНО УТОЧНЕНИЕ!

Категорията с комплекти, където ще намерите 11 предложения, не изчерпва всички възможности за комбиниране на дрехи.

Почти всяка туника си има своя половинка панталон, които можете да поръчате заедно и реално пак да получите завършен медицински комплект.

На страницата на всеки продукт ще намерите предложение с какво може да се комплектова.

Какво медицинско облекло търсят хората днес?

Навремето болниците бяха скучни. Бледо боядисани стени, бели престилки, еднаквост навсякъде. Фокусът тогава беше единствено и само върху експертността на медицинския персонал и осигуряването на здравето на пациентите, при каквито и да е условия.

В днешно време нещата стоят по по-различен начин. Фокусът се е увеличил и вече не е важно само съхраняването на човешкото здраве, но и самото преживяване по време на лечението. Условията, при които се лекува един пациент, имат значение. Пациентът търси да му е доколкото може приятно, спокойно, приветливо. Търси свежи, усмихнати лекари и медицински сестри, търси бодра обстановка, хубав интериор.

А самият медицински персонал? И при него са се променили нещата.

Не само пациентите търсят бодра обстановка и приятни условия на лечение. Най-важният ресурс на болниците, а именно хората, които работят в тях, също държат на добрите условия.

Добрите условия на труд за медиците включват много точки, но ние ще обърнем внимание само на една от тях:

качественото работно облекло.

Мина времето на скучните еднакви престилки. Лекарите вече показват индивидуалност, разкриват част от другото си “аз”, не само експертното, но и чисто човешкото. Всеки човек си има свой собствен стил, любими цветове, и здравните служители вече имат възможност да разкриват своите лични предпочитания.

Индустията с работно облекло отговаря все по-адекватно на тези нови изисквания за разнообразие и индивидуалност. Произвежда се все по-интересно медицинско облекло, което успешно съчетава трите ключови компонента:

 1. Удобство (качествени материи, приятни на допир, свободна кройка, ластик, връзки)
 2. Практичност (функционални джобове, гайки за бадж, материи, незадържащи петна)
 3. Визия (ефектни модели с контрастни гарнитури, френски, италиански джобове, скрито закопчаване и още много)

Прави ни впечатление, че здравните служители държат точно на това:

На първо място искат да им е удобно, тъй като имат дълги смени, понякога по 12, 14, а и дори 24 часа. Нужни са им облекло и обувки, които не спарват, не дразнят кожата, не стягат, достатъчно еластични са, за да следват свободно движенията на тялото им.

На второ място здравните служители търсят функционалност и практичност на дрехата. Тя трябва лесно да се облича и съблича, да се пере и поддържа без много усилия, да не задържа петна, да има достатъчно джобове, понякога и халка за бадж. Служителите трябва да могат не просто да носят дрехата, но и да я ползват. Да работят, да боравят с нея. Джобовете са от съществено значение при медицинското облекло.

На трето, но не на последно място, здравните служители търсят добрата визия. В крайна сметка, те прекарват по-голямата част от времето си с униформа, заслужават тя да е хубава и да я носят с желание и самочувствие.

Най-поръчвани на сайта са именно тези медицински облекла и сабота, които съчетават и трите характеристики: удобни, практични и атрактивни.

Медицинското облекло в work-wear.bg

В онлайн магазина ще откриете както модерни, така и класически модели специализирано облекло и обувки за здравни зведения. Различните артикули имат своите специфики, които можете да прочетет на съответната страница на всеки продукт.

Тук ще Ви покажем най-общо какво отличава всеки един от медицинските артикули в work-wear.bg.

Медицински туники

Туниките са неизменна част от униформата, която носят здравните лица. Те представляват блуза с къс ръкав, която се често закопчава с копчета или цип и обикновено имат права, свободна кройка.

Според вида закопчаване, при нас ще намерите следните туники:

 • закопчаване с копчета
 • закопчаване с цип
 • скрито закопчаване (копчетата или ципът не се виждат)
 • без закопчаване (облича се като обикновена блуза)

Някои туники имат обло деколте, а други – остро, според личните предпочитания на клиента.

Според материята, туниките в work-wear.bg се разделят на:

 • 100% памук – те са подходящи за операционни блокове и места, където има необходимост от изключително високо ниво на хигиена, възможност за стерилизация и обработка на плата при много висока температура.
 • памук/ полиестер – комбинация, която е в различно съотношение и съответно прави плата различен. Полиестерът като цяло прави дрехата по-издръжлива и по-малко се намачква. Памукът от своя страна я прави по-приятна на допир.
 • полиестер/ вискоза – тази комбинация обикновено се носи в пролетно-есенния сезон. Като цяло, вискозата има висока въздушна пропускливост и държи тялото приятно хладно.

Медицински панталони

Комплектната половинка на туниките са панталоните. Те са дълги, свободни и най-разнообразни като цветове и дизайни.

Материите, от които са направените панталоните, са:

 • 100% памук – подоходящи, както при туниките, за помещения с високо ниво на хигиена и стерилизация
 • памук/ полиестер – най-често поръчваните панталони на сайта. Те са издръжливи, удобни и приятни на допир.
 • памук/ полиестер/ спандекс – обикновено спандексът е 3% и придава лека еластичност на дрехата. Това носи по-голяма свобода на движението.
 • полиестер/ вискоза – панталоните с тази комбинация от материи носят една идея по-копринено усещане.

Дизайнът на медицинските панталони включва различни удобства. Ето накои от тях:

 • Ластик в кръста
 • Връзки на талията
 • Унисекс модел – подходящ за носене и от двата пола
 • Италиански джобове
 • Заден джоб с капак
 • Разнообразни цветове

Медицински комплекти: туника и панталон

Както казахме, имаме специална категория с готови комплекти, които можете да поръчате директно. Това са туники и панталони, се поръчват заедно. Показаните комплекти изобщо не изчерпват възможността да получите комплект туника плюс панталон.

На всяка страница на туника или панталон показваме и съответната друга половинка, която можете да поръчате и така да си комплектовате завършен сет от туника и панталон.

Медицински престилки

Медицинската престилка е класиката в работното облекло при медиците. Все още има пациенти, които изпитват по-голямо доверие към медицински лица с  изчистения бял тоалет. А и немалко медици сами търсят класическата бяла престилка, защото тя е безкрайно удобна. Има дълбоки джобове, обикновено два предни долни и понякога един или два надгръдни. Дизайнът й е семпъл и лесен за обличане и събличане.

Моделите медицински престилки, които ще намерите в work-wear.bg, са:

мъжки и дамски. 

Плътността на престилките е различна при различните модели. Най-тънките престилки са 120гр/м2, има и такива, които достигат до 160 гр/м2.

Еднократни медицински изделия

Материалите за еднократно ползване обикновено се продават в опаковка от 50, 100 или 200 броя. При тези артикули е важно да се отбележи, че се използват веднъж и след това се сменят с нов. 

Какви ЛПС за еднократно ползване предлагаме:

 • Ръкавици и ръкавели: ръкавиците се използват предимно при медицински прегледи, манипилации, операции и т.н. Изработени са от латекс, нитрил, полиетилен или винил.
 • Маски – обърнете внимание, че маските имат определен срок на годност, обикновено той варира между 2 и 6 часа.
 • Калцуни – калцуните са с универсален размер, поставят се директно върху обувката и предотвратяват прекомерното проникване на прах и мръсотия в здравните заведения.
 • Бонета – бонетата също са с универсален размер, поставят се върху главата, имат ластик за по-добро прилягане, обикновено се продават по 100 броя в кутия. Има ги в бял и в син цвят.
 • Престилки – престилките намират, подобно на калцуните, широко приложение не само в медицинските заведения, но и леката промишленост. Имат надгръдник и се завързват отзад на кръста. Предлагаме ги в бяло и синьо, 100 броя в кутия.
 • Цели гащеризони – намират много широко приложение в медицината и в леката индустрия. Обикновено са направени от нетъкан текстил или полипропилен. Имат качулка.
 • Дезинфектанти – при нас ще намерите разнообразие от препарати за дезинфекция основно на ръце, но и на повърхности. Дезинфектиращите гелове са без отмиване, могат да се използват навсякъде, по всяко време, без да се смесват с вода и да се изплакват.

Санитарни обувки, чехли, сабота

Този тип обувки са много често използвани в здравните заведения (и не само), защото са лесни за обуване и сваляне. Обикновено сабото е направено от:

 • естествена кожа
 • гума
 • пластмаса

Тези материали за лесни за почистване и като цяло не издават голям шум при ходене.

Сабото най-често се носи от медицински сестри (лесно се нахлузват), медицинските чехли най-често се избират от лекари, заради по-голямото усещане за стабилност и ортопедичната подметка.

В онлайн магазина ще намерите голямо разнообразие от различни сабота и медицински чехли.

Защо да поръчате медицинско облекло от work-wear.bg?

Ние сме сериозен екип от професионалисти, които подбират внимателно продуктите, които предлагат. Облеклото и обувките, които показваме на сайта, са гарантирано висококачествени.

При нас ще се радвате на бърза доставка и коректно отношение. 

Предлагаме и корпоративни отстъпки, които можете да видите на тази страница.

Не се колебайте да поръчате лесно онлайн или да направите поръчка по телефона: 0886 945 040

ТВОЯТА КОЛИЧКА0
Няма продукти в количката ти
Продължи да пазаруваш
0