fbpx

Дихателна защита

 

Надеждна дихателна защита: маски, филтри, респиратори

Добре дошли на официалната страница със средства, осигуряващи защита на дихателните пътища в силно опасни работни среди. Тук ще откриете всички групи, подредени тематично със снимка и бутон. Ако искате да разгледате дадена група, просто кликнете на бутона или на самата снимка.

Дихателната защита е част от по-голяма категория, в която има 240 уникални артикула за защита на различни части на тялото. От всички лични предпазни средства 52 артикула служат за защита на дихателните пътища.

В раздела ще намерите 4 под-групи:

  1. Респиратори
  2. Целолицеви маски
  3. Полулицеви маски
  4. Филтри за маски

В таблицата по-долу сме описали по колко артикула от всяка група предлагаме в онлайн магазина:

Респиратори 23
Целолицеви маски 3
Полулицеви маски 8
Филтри за маски 18

Вероятно забелязвате, че най-голямо разнообразие от модели имаме при респираторите. Това е така, защото те намират най-широко приложение в различни сектори. Целолицевите маски, от друга страна, имат ограничено приложение и поради тази причина не сме наблегнали откъм разнообразие при този артикул.

Заставаме зад качеството на средствата за дихателна защита. Подхождаме отговорно към артикулите, защото дихателната защита е защита от трета категория рискове. Рисковете от трета категория са застрашащи човешкия живот.

Когато се избира оборудване за рискова среда, дихателната защита е една от най-значимите. Основната задача на този вид лични предпазни средства е да премахне риска от появата на респираторни заболявания вследствие на вредните емисии, отделени в работната среда.

Къде дихателната защита намира своето приложение?

Има много професии, които изискват носенето на дихателна защита. Някои от отраслите, при които се наблюдава висок риск от развиване на респираторни заболявания са:

  • Селско стопанство (по време на пръскане, почистване и др.)
  • Строителство (по време на шлайфане, измазване и др.)
  • Металообработване (заваряване, спояване и др.)
  • Минно дело
  • Химическа индустрия

Това са само някои от рисковите професии, изискващи носенето на защитна дихателна екипировка. Като цяло, при всяка една дейност, свързана с отделянето на газове, лепилни мъгли, прахови частици, амоняк, инсектициди, е задължителна употребата на респиратор или маска, според случая.

Дихателната защита не предпазва в лишена от кислород среда!

Важно е да знаете, че когато в дадена среда не достига кислород, средстата за дихателна защита, които предлагаме на сайта, НЕ могат да помогнат. Когато избирате маска или респиратор, трябва да сте информирани при каква кислородна концентрация се използват.

Други раздели от личните предпазни средства

Освен дихателна защита при нас можете да намерите разнообразни и надеждни средства за защита и на други части на тялото. Различните групи биват:

Най-големите раздели в work-wear.bg

В електронния магазин отделяме голямо внимание на личните предпазни средства, в това число и на дихателната защита, но това не са основните категории в сайта. Най-богатите на модели раздели са лятното и зимно работно облекло, както и изключително разнообразните работни обувки, с различни степени на защита. Можете да разгледате разделите, ако търсите работно облекло.

Благодарим ви, че ни посетихте!

ТВОЯТА КОЛИЧКА4
работни ръкавици за химическа защита сол нит сини
-
+
работни ръкавици за химическа защита къс модел редстарт червен
-
+
зелени ръкавици за химическа защита петрел
-
+
Междинна сума
21.80 лв.
Общо
21.80 лв.
Продължи да пазаруваш
4